Niche Edits Kopen: SEO Versterken met Verstand

Geüpdatet op 1 maart 2024 door

Waar moet je op letten als je niche edits wilt kopen? In dit artikel lees je alles over het aanschaffen van niche edits voor linkbuilding bij SEO!

Het verkrijgen van kwalitatief sterke niche edits is een bewezen methode om de ranking van een website in zoekmachines zoals Google en Bing te verbeteren.

Daarom is de aankoop van niche edits, ook bekend als curated links, link insertions of link placements, tegenwoordig een gangbare praktijk.

Niche edits bieden een snelle en efficiënte manier om waardevolle backlinks naar een website te leiden.

Gezien hun effectiviteit, is er een breed aanbod van aanbieders van niche edits beschikbaar. Toch varieert de kwaliteit van deze niche edits aanzienlijk.

Dit artikel biedt een uitgebreide gids over het aanschaffen van niche edits, inclusief waar je op moet letten.

Definitie van een niche edit

Een niche edit is een dofollow backlink dat tegen betaling wordt geplaatst in een bestaand artikel op een website met goede statistieken dat al geïndexeerd is in de index van Google.

Meestal worden er enkele zinnen aangepast of extra geschreven zodat de niche edit op een logische en relevante manier aan een bestaand artikel toegevoegd kan worden.

Niche edits vs. guest posts

Niche edits zijn NIET hetzelfde als guest posts.

Niche edit links worden altijd tegen betaling aan bestaande artikels op websites die al geïndexeerd zijn in Google toegevoegd.

Guest posts zijn volledig nieuwe gastartikels met één of meerdere dofollow backlinks die tegen betaling gepubliceerd worden op websites van anderen.

Effectiviteit

Niche edits zijn effectief bij SEO. Niche edit backlinks werken erg goed om websites hoger in de Google zoekresultaten te krijgen.

Het is dan wel belangrijk dat de niche edit links geplaatst worden op websites met veel domeinautoriteit én in relevante artikels.

Legaliteit

Niche edits zijn niet toegestaan volgens de richtlijnen van Google.

Het plaatsen van link insertions om zo meer backlinks naar een website te krijgen valt onder grijze hoeden zoekmachineoptimalisatie.

Zoals die naam al doet vermoeden is het wel een beetje een grijs gebied, maar in principe zijn alle backlinks waar een webmaster invloed op uitoefent om te krijgen NIET toegestaan.

Mogelijkheden om niche edits te kopen

Het is mogelijk om niche edits te kopen.

Omdat goede niche edits erg effectief zijn om de rankings van websites te verbeteren zijn er vanzelfsprekend ook veel aanbieders hiervan te vinden.

Helaas biedt niet elke verkoper van curated links dezelfde kwaliteit aan, vaak betekent bij niche edits dan ook dat goedkoop duurkoop is!

Een redelijk veilige optie om met dit probleem om te gaan is om een freelance SEO specialist in te huren.

Deze kan je op weg helpen om goede aanbieders te vinden van niche edits die effectief zullen zijn om jouw website hoger te laten ranken in de zoekmachines!

Voordelen

In onderstaande lijst staan 3 voordelen van het aanschaffen van niche edits.

 • Kost weinig tijd. Het proces van het kopen en plaatsen van niche edits door de verkoper kost niet zoveel tijd omdat er geen nieuw artikel voor geschreven hoeft te worden.
 • Redelijk effectief. Niche edits die geplaatst worden op websites met goede statistieken en in relevante artikels zijn redelijk effectief om websites hoger te laten ranken in de zoekresultaten. Het is hierbij wel belangrijk dat de artikels waarin de link placements geplaatst worden al interne/externe backlinks hebben, dan zijn ze een stuk effectiever.
 • Effect redelijk snel zichtbaar. Omdat de artikels waarin de curated links geplaatst worden al in de index van Google staan is het effect hiervan voor de websites waarnaar ze verwijzen vaak redelijk snel zichtbaar.

Nadelen

In onderstaande lijst staan 3 nadelen van het aanschaffen van niche edits.

 • Redelijk duur. Goede niche edits die websites hoger laten ranken in Google zijn vaak redelijk duur om aan te schaffen. Hier is eigenlijk niks aan te doen, de goedkopere niche edits zijn nagenoeg altijd backlinks vanaf websites met slechte statistieken en zullen geen gunstig effect hebben op de rankings van een website. Sterker nog, deze slechte niche edits kunnen zelfs een negatief effect hebben op de rankings van een website en moeten te allen tijde vermeden worden!
 • Veel slechte aanbieders. Helaas zijn er veel slechte aanbieders van niche edit diensten die snel geld willen verdienen maar waardeloze link insertion links verkopen. Ze leveren dan link insertions op websites met slechte statistieken en vanuit artikels die niet relevant zijn. Of de curated links worden toegevoegd aan artikels waarin nog veel meer dofollow links staan, hierdoor wordt er minder link juice naar jouw website gestuurd.
 • Verboden door Google. Het gebruik van niche edits is onderdeel van grey hat SEO en is niet toegestaan volgens de richtlijnen van Google (en andere zoekmachines). Het is in theorie mogelijk dat een website een straf (penalty) van Google krijgt als het betrapt wordt op het gebruik van curated links. Zorg er dus voor dat er goede niche edits aangeschaft worden en limiteer het gebruik ervan.

Aandachtspunten bij de aanschaf van niche edits

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je link insertions wil aanschaffen.

In onderstaande lijst staan 3 tips om op te letten bij het aanschaffen van niche edits.

 • Kwaliteit. Het kan een goede deal lijken om goedkope niche edits aan te schaffen, dit is echter niet verstandig. Goedkope link insertions zijn altijd afkomstig van websites met slechte statistieken en/of vanuit artikels die of niet relevant zijn of waarin meerdere niche edits geplaatst zijn. Dit laatste hoeft op zich geen probleem te zijn, maar vaak gaat het hier dan om niche edit links die doorverwijzen naar schimmige websites. Het is daarom niet verstandig om goedkope curated links te kopen, kwaliteit voor kwantiteit is veel beter!
 • Taal maakt niet uit. De taal van de artikels en het land van de websites waarin niche edits geplaatst worden is niet belangrijk als het gaat om de SEO-waarde van de backlinks. Het is veel belangrijker dat de curated links afkomstig zijn vanaf websites met veel domeinautoriteit en vanuit relevante artikels, ongeacht de taal of land!
 • Zoekverkeer niet nodig. Sommige aanbieders gebruiken het aantal zoekverkeer dat een website ontvangt als verkoopargument. Uiteraard is het een indicatie om te zien of een website betrouwbaar is volgens Google, maar het zegt niks over de SEO-waarde van een backlink. De meeste websites/artikels die in de index van Google staan ontvangen nauwelijks zoekverkeer, maar dat betekent niet dat links van deze websites niet waardevol kunnen zijn!

Overwegingen

Of het verstandig is om niche edits te kopen moet iedereen voor zichzelf bepalen.

Uiteraard is het beter om zelf de linkbuilding via niche edits voor een website te doen, maar dit is een erg tijdrovend proces en er is ook veel ervaring voor nodig om dat goed te doen.

Het uitbesteden van linkbuilden aan een linkbuildingexpert kan dus zeker een optie zijn om meer goede backlinks naar een website te krijgen, zeker als je hier zelf geen tijd voor hebt!

Aanbieders van niche edits

Niche edits zijn een erg populaire manier om op een redelijk snelle manier goede backlinks naar een website te krijgen.

Zodoende zijn er ook veel aanbieders van curated links die allemaal claimen dat ze de beste niche edits verkopen die er te vinden zijn.

De praktijk leert dat heel veel van deze verkopers niche edits met slechte statistieken aan de man brengen die waardeloos zijn en die zelfs schadelijk voor de rankings van websites kunnen zijn!

Dit is precies ook de reden waarom ik niet specifiek één of meerdere verkopers van niche edits wil aanbevelen in het openbaar.

Het is echt belangrijk dat er voor een website geen slechte niche edits aangeschaft worden, dit kan heel snel heel fout gaan voor de rankings van een website!

Je kunt mij een bericht sturen en dan zal ik je in contact brengen met een aantal betrouwbare verkopers van curated links.

Kosten

De prijs van niche edits is meestal gebaseerd op een aantal factoren, er is dus niet één specifiek prijs te noemen als je niche edits wilt uitbesteden aan een linkbuildingexpert.

In onderstaande lijst staan de 3 factoren waar de prijs van een niche edit op gebaseerd is.

 • Domeinautoriteit. Hoe beter de domeinautoriteit (door backlinks van andere websites verkregen) van de websites waarop curated links gekocht kunnen worden, hoe meer de prijs ervan zal zijn. De domeinautoriteit wordt bij niche edits vaak gemeten door de Domain Rating (DR), dit is een statistiek van Ahrefs.
 • Referring domains. Een andere statistiek wat vaak bij niche edits gebruikt wordt om de prijs te bepalen zijn de referring domains (RD). RD is het aantal unieke domeinen dat naar een website doorverwijst via backlinks. Eigenlijk is het niet echt een goede statistiek om te gebruiken omdat niet iedere backlink even sterk is natuurlijk, maar het wordt dus wel gebruikt door de verkopers van niche edits.
 • Niche (optioneel). De niche van de website waarop een link insertion geplaatst kan worden heeft soms ook invloed op de prijs hiervan. Er zijn bepaalde branches (bijvoorbeeld casino of YMYL niches) waarin veel winst wordt gemaakt en waarvoor het moeilijk is om goede backlinks te krijgen. Het is vaak duurder om links naar dit soort websites te krijgen. De niche is niet altijd van invloed op de prijs maar het kan wel voorkomen.

Aanschafproces

Het kopen van niche edits is niet zo'n heel ingewikkeld proces, maar het moet uiteraard wel goed gedaan worden.

In onderstaande lijst staat in 4 stappen hoe het aanschaffen van niche edits vaak in zijn werk gaat.

 1. Aanbieder vinden. Een aanbieder vinden die niche edits levert op domeinen met goede statistieken is de eerste stap. Je kunt deze vinden door op Google of fora te zoeken, maar beter is het om mij te contacteren omdat niet iedere verkoper van link placements te vertrouwen is!
 2. Selectie maken. Meestal kun je bij de verkopers kiezen uit een paar linkbuildingpakketten met curated links die elk verschillende statistieken hebben. Deze opties zijn vaak gebaseerd op het aantal domeinen (RD) die naar de websites verwijzen waarop de niche edits geplaatst worden. Vaak zijn er ook bepaalde (extra) opties die een minimaal aantal zoekverkeer garanderen naar de betreffende websites waar de link insertions op geplaatst worden.
 3. Betaling. Na de selectie van gewenste niche edits vind de betaling plaats, meestal via credit card, PayPal of tegenwoordig ook gemakkelijk via cryptomunten.
 4. Plaatsing niche edits. De niche edits worden nu geplaatst op websites die de gewenste statistieken hebben en vaak duurt dit niet langer dan een aantal dagen. Dit komt omdat de verkopers van niche edits de outreach vaak al van tevoren hebben gedaan, hier hoef je dus niet meer op te wachten. Na plaatsing ontvang je dan een overzichtsrapport met alle niche edit links die erg geplaatst zijn.
website waar niche edits verkocht worden
Voorbeeld van website waar niche edits verkocht worden

Kwaliteit

De kwaliteit van de gekochte niche edits is volledig afhankelijk van de aanbieder waarbij ze gekocht zijn.

Zoals eerder al vermeldt levert niet iedere verkoper van niche edits de kwaliteit die nodig is om websites hoger in Google te laten ranken.

Over het algemeen kun je ervan uit gaan dat de goedkopere niche edits ook een stuk slechter van kwaliteit zijn dan de duurdere, maar dit hoeft dus niet altijd zo te zijn!

Daarnaast is het ook belangrijk om te vermelden dat een aanbieder van link insertions de kwaliteit maar gedeeltelijk in de hand heeft en kán houden.

Veel webmasters die niche edits tegen betaling plaatsen op hun websites verkopen vaak meerdere dofollow link placements per artikel.

Zodoende kan het gebeuren dat er naar verloop van tijd minder link juice naar jouw website wordt gestuurd omdat er meer links aan het artikel zijn toegevoegd.

Tevens zijn dit vaak ook nog eens niche edit backlinks die verwijzen naar schimmige websites, dit komt de kwaliteit ook niet ten goede!

Keuzevrijheid van ankertekst

De ankertest van een niche edit kan zelf gekozen worden.

De meeste verkopers van curated links geven de optie om zelf de te gebruiken ankerteksten in de artikels te bepalen, tenzij ze dit anders aangeven.

Voorbeeld

Een niche edit ziet eruit als ieder andere backlink die in artikels op websites te vinden zijn.

Meestal wordt er een paragraaf aan een bestaand artikel toegevoegd of worden er een paar regels herschreven om zo de niche edit link op en relevante en logische manier te plaatsen.

Permanentie

Niche edits de tegen betaling zijn aangeschaft blijven altijd online staan.

Kanttekening hier is wel dat het niet zelden voorkomt dat een eigenaar van de website waarop de niche edit geplaatst is, deze zonder reden gewoon verwijdert.

Gevolgen van verwijdering

Meestal verwijderen webmasters eerdere geplaatste niche edits zodat ze weer meer link placements aan anderen kunnen verkopen, maar het is natuurlijk dubieus en oneerlijk handelen.

Helaas valt tegen het verwijderen van curated links door webmasters niet zo heel veel tegen te doen.

Wel geven verkopers van niche edits vaak een garantie van een aantal maanden (meestal 6-12 maanden), als een niche edit link in deze periode wordt weggehaald krijgt de koper zijn geld terug of wordt er een vervangende niche edit gemaakt op een andere website.

Detectie via SEO tools

Niche edits zijn te vinden met SEO tools.

Niche edits zijn backlinks die normaal gesproken niet worden geblokkeerd voor SEO tools en zijn zodoende dus zichtbaar voor anderen via SEO tools.

Overzichtsrapport

Er wordt een volledig overzichtsrapport van de gekochte niche edits geleverd.

In tegenstelling tot wanneer men PBN links koopt waarbij geen volledig overzichtsrapport wordt gegeven na plaatsing hiervan, is dit bij niche edits wél het geval.

Niche edit links vs. PBN links

Niche edit links worden altijd geplaatst op websites van anderen in artikels die al gepubliceerd én geindexeerd zijn in de zoekresultaten van Google.

PBN links worden altijd geplaatst in nieuwe artikels op websites met goede statistieken die onderdeel zijn van een Private Blog Network én eigenaar van één partij.

Tevens is de prijs van goede niche edit links eenmalig, de prijs van goede PBN links is meestal maandelijks terugkerend.

PBN backlinks kopen voor websites met als doel deze hoger te laten ranken in Google is vaak een stuk effectiever dan wanneer men dit probeert met het aanschaffen van niche edits.

Wel is het aanschaffen van PBN links iets risicovoller dan niche edits.

Het verschil in risico is verwaarloosbaar naar mijn mening, maar beide type backlinks moeten met mate gebruikt worden zodat het niet teveel opvalt.

Tijdlijn voor resultaten van gekochte niche edits

Het resultaat van de gekochte niche edits met goede statistieken begint vaak na een aantal weken zichtbaar te worden.

Echter het is soms mogelijk dat het meerdere weken tot zelfs meerdere maanden duurt voordat er überhaupt iets van resultaat te zien is.

Wel is het resultaat van gekochte niche edit backlinks vaak eerder te zien dan dat van wanneer er gastartikels gekocht worden.