Over Joachim van Rossenberg

Joachim van Rossenberg
Joachim van Rossenberg – SEO Specialist

Mijn naam is Joachim van Rossenberg en ik ben de oprichter en eigenaar van JoachimvanRossenberg.com. Ik ben geboren in 1988 in Ter Aar, en ben al mijn hele leven woonachtig in dezelfde plaats. Ter Aar is een klein dorp in Zuid-Holland van ongeveer 10,000 inwoners en is onderdeel van de gemeente Nieuwkoop.

Mijn basisschooltijd heb ik doorlopen op basisschool de Fontein in Ter Aar (school bestaat niet meer) en mijn middelbare school was het Groene Hart Lyceum in Alphen a/d Rijn. Hier ben ik begonnen in een HAVO/VWO klas, maar omdat school niet echt mijn ding was ben ik uiteindelijk na 4 jaar geslaagd voor VMBO TL.

Na mijn middelbareschooltijd heb ik voor een jaar de opleiding Vrede & Veiligheid gevolgd op het ROC ASA te Amersfoort. Dit was een opleiding die de cursisten klaarstoomde voor een baan bij defensie, en in mijn specifieke geval was het de bedoeling om bij de Mariniers van de Koninklijke Marine te gaan. Echter, tot op de dag van vandaag kamp ik met gehoorproblemen zoals chronische oorontstekingen en dit ging tot mijn grote spijt dan ook niet door. Ik heb zelfs de keuring voor de Mariniers succesvol doorstaan, maar door mijn gehoorproblemen kon ik uiteindelijk toch niet aan deze opleiding beginnen.

Na bovenstaande periode ben ik full-time gaan werken in een plantenkwekerij en later als greenkeeper op een golfbaan hier in de buurt. Dit heb ik in totaal zo'n 5 jaar full-time gedaan, maar het was toch niet helemaal mijn ding. Hoewel dat werk op zich leuk was en ik fijne collega's had, betaalde het niet goed en begon ik steeds meer online naar manieren te zoeken om geld te verdienen vanuit huis. Aanvankelijk was dit nog niet heel succesvol en ging ik zelfs op mijn 20e weer terug naar school voor een opleiding tot webdesigner op het ROC Leiden. Dit was ook geen succes en na een jaar ben ik hier dan ook weer mee gestopt.

Door niet direct op te geven kwam ik uiteindelijk terecht in het wereldje van Internet Marketing (IM) en affiliate marketing en al snel had ik mijn eerste website online op het web. Natuurlijk is het bij een website wel de bedoeling dat het bezoekers trekt en zodoende kwam ik ook uit bij SEO (Search Engine Optimization) of in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. Met SEO ging er een wereld voor me open omdat je doormiddel van allerlei technieken kan zorgen dat een website bovenaan in de zoekresultaten van Google komt te staan.

Ik denk dat het zo rond 2013 moet zijn geweest dat ik met werken voor een werkgever ben gestopt en mij volledig heb gericht op Internet Marketing. Zeker de eerste jaren was het echt aanpoten om überhaupt een acceptabel inkomen te verdienen met alle dingen die ik probeerde online. Maar gaandeweg ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in SEO en de laatste jaren verdien ik daarom ook full-time mijn inkomen online.

Daar de jaren heen heb ik allerlei contacten in deze wereld opgedaan, en zeker niet onbelangrijk, ook heel veel ervaring opgedaan met het ranken van websites. Ervaring is echt een heel belangrijk aspect in de wereld van SEO, zeker omdat Google tegenwoordig om de paar maanden zogenaamde Google (Core) updates (en kleinere updates) uitbrengt. Vaak veranderen hiermee de spelregels en verliezen veel websites hun opgebouwde zoekverkeer.

Gelukkig zijn er allerlei manieren om te zorgen dat een website bovenaan komt en ook blijft staan. Op JoachimvanRossenberg.com zal ik proberen om wat van mijn ervaringen die ik heb opgedaan in al die jaren te delen met jullie. Zo zul je hier artikels vinden over affiliate marketing, black hat SEO, white hat SEO, grey hat SEO, on-page SEO, off-page SEO, case studies voor SEO en waarschijnlijk ook nog wat review artikels met de producten en diensten die ik zelf gebruik of gebruikt heb.

Ik communiceer online voornamelijk in het Engels omdat al mijn contacten en zakenpartners buitenlands zijn, zodoende kan het voorkomen dat ik af en toe termen uit het Engels in de artikels die ik schrijf gebruik. Dit is dus omdat er of geen Nederlandse term voor bestaat of omdat het logischer is om de Engelse term te gebruiken.

Nieuwste gepubliceerde artikels door Joachim van Rossenberg

Hieronder staan de laatste artikels die Joachim van Rossenberg op deze website heeft gepubliceerd.

niche edits kopen Waar moet je op letten bij het kopen van niche edits? - Waar moet je op letten als je niche edits wilt kopen? In dit artikel lees je alles over het aanschaffen van niche edits voor linkbuilding bij SEO!
wat zijn niche edits Wat zijn niche edits? - Wat zijn niche edits en wat moet je erover weten? In dit artikel lees je alles over niche edits en waarom ze belangrijk kunnen zijn bij SEO!
guest posts kopen Waar moet je op letten bij het kopen van guest posts? - Waar moet je op letten als je guest posts wilt kopen? In dit artikel lees je alles over het aanschaffen van gastartikels voor linkbuilding bij SEO!
SEO case study affiliate website Polen ranken SEO CASE STUDY: Affiliate website Polen - In deze SEO case study documenteer ik het proces van het opzetten en ranken van een Poolse website. De case study wordt regelmatig geüpdatet met de voortgang.
wat is guest posting Wat is guest posting? - Wat is een guest posting en wat moet je erover weten? In dit artikel lees je alles over guest blogging en waarom guest posts belangrijk zijn bij SEO!
buy pbn backlinks Waar moet je op letten bij het kopen van PBN backlinks? - Waar moet je op letten als je PBN backlinks wilt kopen? In dit artikel lees je alles over het kopen of huren van PBN links op een Private Blog Network!
private blog network pbn Wat is een Private Blog Network (PBN)? - Wat is een Private Blog Network (PBN) en wat moet je erover weten? In dit artikel vind je alle informatie over Private Blog Netwerken en meer!
linkbuilding strategie De 5 BESTE linkbuilding strategieën voor SEO - Ben je op zoek naar de beste linkbuilding strategieën van dit moment? Op deze pagina vind je strategieën voor linkbuilden die écht werken!
linkbuilding uitbesteden Linkbuilding uitbesteden – Rank hoger in zoekresultaten! - Waar moet je op letten als je linkbuilding wil uitbesteden? In dit artikel lees je alles over het uitbesteden van linkbuilden en waar je op moet letten!
wat is linkbuilding Wat is linkbuilding? - Wat is linkbuilding en wat moet je er over weten? In dit artikel leer je alles over het bouwen van backlinks en wat je allemaal hierover moet weten!
wat is off-page seo Wat is off-page SEO? - Wat is off-page SEO en wat moet je er over weten? In dit artikel leer je alles over off-page SEO en wat je allemaal hierover moet weten!
wat is on-page seo Wat is on-page SEO? - Wat is on-page SEO en wat moet je er over weten? In dit artikel leer je alles over on-page SEO en wat je allemaal hierover moet weten!
wat is grey hat seo Wat is grey hat SEO? - Wat is Grey Hat SEO en wat moet je erover weten? In dit artikel leer je alles over Grey Hat SEO en waar je allemaal nog meer op moet letten!
wat is black hat seo Wat is black hat SEO? - Wat is Black Hat SEO en wat moet je erover weten? In dit artikel leer je alles over Black Hat SEO en waar je allemaal nog meer op moet letten!
wat is white hat seo Wat is white hat SEO? - Wat is White Hat SEO en wat moet je erover weten? In dit artikel leer je alles over White Hat SEO en waar je allemaal nog meer op moet letten!

Hier staan alle door Joachim van Rossenberg geschreven artikels.