Over Joachim van Rossenberg

Mijn naam is Joachim van Rossenberg en ik ben de oprichter en eigenaar van JoachimvanRossenberg.com. Ik ben geboren in 1988 in Zuid Holland te Ter Aar, en ben al mijn hele leven woonachtig in dezelfde plaats. Ter Aar is een klein dorp van ongeveer 10,000 inwoners en is onderdeel van de gemeente Nieuwkoop.

Mijn basisschooltijd heb ik doorlopen op basisschool de Fontein in Ter Aar (school bestaat niet meer) en mijn middelbare school was het Groene Hart Lyceum in Alphen a/d Rijn. Hier ben ik begonnen in een HAVO/VWO klas, maar omdat school niet echt mijn ding was ben ik uiteindelijk na 4 jaar geslaagd voor VMBO TL.

Na mijn middelbareschooltijd heb ik voor een jaar de opleiding Vrede & Veiligheid gevolgd op het ROC ASA te Amersfoort. Dit was een opleiding die de cursisten klaarstoomde voor een baan bij defensie, en in mijn specifieke geval was het de bedoeling om bij de Mariniers van de Koninklijke Marine te gaan. Echter, tot op de dag van vandaag kamp ik met gehoorproblemen zoals chronische oorontstekingen en dit ging tot mijn grote spijt dan ook niet door. Ik heb zelfs de keuring voor de Mariniers succesvol doorstaan, maar door mijn gehoorproblemen kon ik uiteindelijk toch niet aan deze opleiding beginnen.

Na bovenstaande periode ben ik full-time gaan werken in een plantenkwekerij en later als greenkeeper op een golfbaan hier in de buurt. Dit heb ik in totaal zo'n 5 jaar full-time gedaan, maar het was toch niet helemaal mijn ding. Hoewel dat werk op zich leuk was en ik fijne collega's had, betaalde het niet goed en begon ik steeds meer online naar manieren te zoeken om geld te verdienen vanuit huis. Aanvankelijk was dit nog niet heel succesvol en ging ik zelfs op mijn 20e weer terug naar school voor een opleiding tot webdesigner op het ROC Leiden. Dit was ook geen succes en na een jaar ben ik hier dan ook weer mee gestopt.

Door niet direct op te geven kwam ik uiteindelijk terecht in het wereldje van Internet Marketing (IM) en affiliate marketing en al snel had ik mijn eerste website online op het web. Natuurlijk is het bij een website wel de bedoeling dat het bezoekers trekt en zodoende kwam ik ook uit bij SEO (Search Engine Optimization) of in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. Met SEO ging er een wereld voor me open omdat je doormiddel van allerlei technieken kan zorgen dat een website bovenaan in de zoekresultaten van Google komt te staan.

Ik denk dat het zo rond 2013 moet zijn geweest dat ik met werken voor een werkgever ben gestopt en mij volledig heb gericht op Internet Marketing. Zeker de eerste jaren was het echt aanpoten om überhaupt een acceptabel inkomen te verdienen met alle dingen die ik probeerde online. Maar gaandeweg ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in SEO en de laatste jaren verdien ik daarom ook full-time mijn inkomen online.

Daar de jaren heen heb ik allerlei contacten in deze wereld opgedaan, en zeker niet onbelangrijk, ook heel veel ervaring opgedaan met het ranken van websites. Ervaring is echt een heel belangrijk aspect in de wereld van SEO, zeker omdat Google tegenwoordig om de paar maanden zogenaamde Google (Core) updates (en kleinere updates) uitbrengt. Vaak veranderen hiermee de spelregels en verliezen veel websites hun opgebouwde zoekverkeer.

Gelukkig zijn er allerlei manieren om te zorgen dat een website bovenaan komt en ook blijft staan. Op JoachimvanRossenberg.com zal ik proberen om wat van mijn ervaringen die ik heb opgedaan in al die jaren te delen met jullie. Zo zul je hier artikels vinden over affiliate marketing, black hat SEO, white hat SEO, grey hat SEO, on-page SEO, off-page SEO, case studies en waarschijnlijk ook nog wat review artikels met de producten en diensten die ik zelf gebruik of gebruikt heb.

Ik communiceer online voornamelijk in het Engels omdat al mijn contacten en zakenpartners buitenlands zijn, zodoende kan het voorkomen dat ik af en toe termen uit het Engels in de artikels die ik schrijf gebruik. Dit is dus omdat er of geen Nederlandse term voor bestaat of omdat het logischer is om de Engelse term te gebruiken.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben kun je deze stellen via het contactformulier en kijk hier als je benieuwd bent naar de diensten die ik kan leveren!

Joachim van Rossenberg
Joachim van Rossenberg – SEO Specialist