Wat is belangrijk bij inhuren van een SEO-specialist?

Geüpdatet op 13 mei 2023 door

Er worden steeds meer producten en diensten online gekocht door consumenten in Nederland en België. Elk jaar groeit dat aantal aanzienlijk. Het is niet langer voldoende om alleen een bedrijfswebsite op te zetten en te verwachten dat potentiële klanten het zelf wel zullen vinden.

Door de aanwezigheid van Google-advertenties en diensten in de zoekresultaten, krijgen alleen websites in de top-3 nog organische bezoekers. Het inhuren van een ervaren SEO-specialist is daarom essentieel voor bedrijven om hun website bovenaan in Google te krijgen en te behouden. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het inhuren van een SEO-specialist.

Wat is een SEO specialist?

Een SEO-specialist helpt tegen betaling via zoekmachineoptimalisatie bedrijven om op een zo goed en veilig mogelijk manier websites bovenaan de (lokale) organische zoekresultaten van Google te krijgen én te houden! Er zijn SEO experts die in dienst werken voor een werkgever, maar de meeste zijn in te huren als ZZP'er of hebben hun eigen SEO-bureau. Er zijn natuurlijk ook SEO-deskundigen die alleen werken aan hun eigen websites.

Wat doet een SEO expert?

Een SEO expert zorgt ervoor dat websites hoger in Google komen. Vaak heeft iemand die zich professioneel met SEO bezighoudt zich gespecialiseerd in één type SEO.

Wat kost een SEO specialist?

Op deze vraag is niet zomaar een eenduidig antwoord te geven, dat komt omdat er veel verschillende soorten SEO zijn met verschillende werkzaamheden. Daarnaast heeft iedere website weer een andere SEO strategie en budget nodig om het hoger in Google te laten ranken.

De kosten van een SEO-specialist zijn ook gebaseerd op de branche (niche) waarin het bedrijf opereert. De kosten voor voor het inhuren van een SEO specialist door een groot internationaal bedrijf zullen bijvoorbeeld een stuk hoger uitvallen dan wanneer een klein mkb-bedrijf dat zal doen.

Wat kost een SEO specialist per uur?

Een SEO specialist kost gemiddeld zo'n €137,50 per uur exclusief BTW. Deze kosten zijn gebaseerd op de reputatie van de SEO expert en op de werkzaamheden. Het gemiddelde bedrag is overigens aan de lage kant, goede deskundigen op dit gebied vragen een veelvoud hiervan.

Het betalen van een SEO specialist per uur is overigens niet de meest gebruikelijke manier in deze branche. Veelal wordt er van tevoren een maandelijks bedrag afgesproken tussen bedrijf en SEO-deskundige, voor dit bedrag wordt er dan iedere maand bepaalde werkzaamheden verricht.

Is het verstandig om een SEO-deskundige in te huren?

Ja, het is verstandig om een SEO-deskundige in te huren. Natuurlijk kun je als bedrijf zijnde zelf proberen om de SEO voor een website te doen. Echter, het goed uitvoeren van zoekmachineoptimalisatie voor een website vergt jarenlange ervaring. Het kan voor de rankings van een website heel snel heel fout gaan als de SEO op een verkeerde of slechte manier uitgevoerd wordt!

Moet de in te huren SEO-expert uit de buurt komen?

Nee, de in te huren SEO-expert hoeft niet uit de buurt te komen. Het maakt niet uit of een deskundige uit Nederland, België of een ander land komt!

Een voorbeeld: een specialist van SEO uit Limburg of het Westland kan prima websites optimaliseren voor bedrijven in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Almere, Arnhem, Den Bosch, Haarlem, Zwolle, Nijmegen, Oss, Uden, Amersfoort, Deventer, Leiden, Tilburg, Alkmaar, Apeldoorn, Enschede, Groningen, Hilversum, Maarssen enzovoorts. Zoals je ziet maakt de locatie bij SEO niks uit, het werkt voor iedere taal en regio exact hetzelfde!

Wat is het voordeel van het inhuren van een SEO specialist?

Hieronder staan de voordelen van het inhuren van een SEO specialist.

  • Website hoger in Google. De organische vindbaarheid van de website wordt sterk verbeterd, dit zal meer organisch verkeer vanuit de zoekmachines opleveren. Dit is natuurlijk het hoofddoel van nagenoeg elk aspect van SEO!
  • Expertise. Het vak van SEO specialisten vereist veel ervaring en daarnaast veranderen methodes en technieken door de constante Google updates snel. Een goede SEO specialist houdt zijn kennis dus up-to-date, en die kennis is goud waard voor bedrijven!
  • Kost weinig tijd. Het inhuren van een goede en betrouwbare deskundige bespaart een bedrijf natuurlijk ook veel tijd. De autoriteit op het gebied van zoekmachine optimalisatie neemt al het werk om een website hoger in Google te krijgen en houden uit handen!
  • Connecties. Vaak heeft iedere expert een specialisme (linkbuilding, technische SEO, semantic SEO etc.). Een goede SEO heeft connecties met experts die goed zijn in wat ze doen. Dit heeft als voordeel dat er snel een beroep gedaan kan worden op SEO's met een andere expertise.

Wat is het nadeel van het inhuren van een SEO specialist?

Hieronder staan de nadelen van het inhuren van een SEO specialist.

  • Lastig te vinden. Goede SEO specialisten met veel ervaring zijn lastig vinden, en vaak werken ze niet eens voor klanten. Het goed leren en uitvoeren van SEO vereist dan ook jaren ervaring. Veel beginnende “experts” hebben simpelweg onvoldoende ervaring, het is moeilijk om dit als klant vooraf te bepalen (zelfs als ze goede reviews hebben).
  • Duur. Het doen van goede zoekmachine-optimalisatie voor een website dat ook nog eens resultaat oplevert is tegenwoordig erg duur! Dus als je een SEO-deskundige inhuurt om dit voor jou te doen wordt het alleen nog maar duurder. Daar staat wel tegenover dat de uiteindelijke resultaten deze kosten ruimschoots zullen vergoeden.
  • Budgetgebonden. SEO is vrij duur, maar het is ook zeer budgetgebonden. Als je een goed maandelijks budget hebt (bedrag is per branche verschillend) kun je ervan uitgaan dat je redelijk snel resultaat zal behalen. Als het budget niet veel of niet toereikend is, zal er weinig tot geen resultaten te zien zijn in de rankings van een website.

Is Joachim van Rossenberg in te huren als SEO-specialist?

Ja, Joachim van Rossenberg is in te huren als SEO-specialist. Neem contact met mij op om te horen wat we voor elkaar kunnen betekenen.


Plaats een reactie